Bakan Güler’den noterlere övgü

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hizmet sağlayıcısı olarak lisanslanan ilk özel şirket olan Türkiye Noterler Birliği Vakfı kuruluşu TNB KEP, Ankara’da gerçekleşen 4. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu’na katıldı.

TNB KEP üst yönetimi sempozyumda, kamu ve özel sektör temsilcilerini Kayıtlı Elektronik Posta konusunda bilgilendirdi.

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Muammer Güler, sempozyum sonrasında TNB KEP’in standında TNB KEP Genel Müdürü Kürşat Güney ile bir araya geldi.

Bakan Yıldırım, Bakan Güler’e KEP hakkında bilgi vererek “TNB KEP’i KEP hizmet sağlayıcısı olarak yetkilendirdik. E-devlete giden birçok e-iş süreci bundan böyle KEP aracılığıyla hayata geçecek” dedi.

Bakan Güler’den noterlere övgü

TNB KEP’in Türkiye Noterler Birliği’nin teknoloji şirketi olduğunu ve KEP hizmet sağlayıcısı olmak için çok ciddi altyapı yatırımları yaptıklarının altını çizen TNB KEP Genel Müdürü Kürşat Güney “Kurumlar için zorunlu hale getirilen KEP kısa vadede vatandaşa hizmet olarak dönecektir. TNB KEP olarak; gücümüzü noterlerin hukuki bilgi birikiminden ve deneyiminden alıyoruz” dedi.

KEP’in e-devlet projelerinin en önemli adımlarından biri olduğuna dikkat çeken TNB KEP Genel Müdürü Kürşat Güney ‘Kayıtlı elektronik posta ile bürokrasi azalacak. Birkaç tuş ile bireyler kurumlara ulaştırmak istedikleri belgeleri saniyeler içinde güvenli olarak ulaştıracaklar. E-postalarının karşı tarafa yolladıkları içerikle birlikte sorunsuz ulaştığından emin olacaklar. Kurumlar kayıtlı elektronik posta ile posta ve kağıt maliyetlerini düşürürken, iş süreçlerinde hız ve verimlilik sağlayacaklar”dedi.

Konu hakkında bilgi alan İçişleri Bakanı Muammer Güler “Noterlerin de hizmet süreçlerini elektronik ortama taşıdığını görmek çok güzel. Teknolojinin sağladığı kolaylıklar, vatandaşa hizmet olarak dönecektir” yorumunu yaptı.